Mostly

Hindbærlagkage

Udskriv | Udskriv uden billede

5. jul 2013

Hindbærlagkage 2011

En hindbærlagkage med hele hindbær fra Dr Oetker. Jeg er faktisk bedre venner med hindbærfromage i en lagkage, da jeg ikke er så vild med kernerne i hindbærerne. Men det er en god og frisk lagkage.

Jordbær kan erstatte hindbærene.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • Korn af 1/2 stang vanilje eller 1 – 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/4 L fløde
  • 3 lagkagebunde
  • Saft af 1 appelsin
  • 8 knuste makroner
  • 200 g friske hindbær (evt. flere)

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • 50 g friske hindbær

Fremgangsmåde

Slå æggene ud i en gryde og rør melet ud, så du undgår klumper i cremen. Tilsæt sukker. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør ind imellem. Hvis du bruger vaniljekorn tilsæt dem så nu før kogningen, men hvis du bruger vaniljesukker så vent til gryden er taget af varmen. Bring cremen i kog under piskning. Når cremen er blevet tyk tages den af varmen (husk evt vaniljesukker) og afkøles helt. Rør jævnligt i cremen, mens den afkøler.
Når cremen er helt kold piskes fløden til skum. Skummen skal være stiv, men overpisk endelig ikke, da det ellers vil skille, når du vender fløden i cremen. Vend fløden lidt ad gangen i cremen.

Fugt bundene med appelsinsaft. Læg lagkagebundene sammen med kagecreme, knuste makroner og hindbær.

Lad lagkagen trække til næste dag.

Glasur: Mos hindbær igennem en sigte og rør saften sammen med flormelis.

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.