Mostly

Jordbærtærte m. mascarpone

Udskriv | Udskriv uden billede

5. jul 2013

Jordbærtærte mascarpone appelsin

Kagen som er skyld i min forelskelse i mascarpone. Opskriften er fra Odense Marcipan.

12 pers.

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 1/2 dl sukker
  • 125 g smør, smuldret
  • 1 æg
  • evt. lidt vaniljesukker

Fyld

  • 1 ps. Odense Færdig Kransekagemasse (400 g)
  • 2 æg
  • 250 g mascarpone (eller anden neutral flødeost)
  • Revet appelsinskal fra 1 øko appelsin
  • Evt. smeltet mørk chokolade
  • 1/2 kg friske jordbær, skivede

Fremgangsmåde

Bland mel, sukker, smør og saml dejen med ægget. Køl dejen ned i køleskabet i 30 min.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Rul dejen ud til at passe til en tærteform (ca 26 cm) og pas den ned heri.

Pisk kransekagemasse, æg, mascarpone og appelsinskal og hæld cremen over tærtebunden.
Bag tærten nederst i ovnen i ca. 30 min.

Lad tærten køle helt af. Betræk evt. den afkølede kage med smeltet mørk chokolade, inden du dækker kagen med jordbær.

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.