Mostly

Æble Rabarber Crumble

Udskriv | Udskriv uden billede

28. jun 2013

Æble Rabarber Crumble

Crumbles er en fantastisk opfindelse. Det er en simpel og super lækkert dessert, som jeg især finder passende til efterårs- og vinterdage. Tilføjelsen af rabarber giver en lækker friskhed til crumblen. Mums!

Opskriften er fra MasterChef Australia. På siden er der også en opskrift på en vaniljecreme, men eftersom at jeg ville holde crumblen simpel, spiste vi creme fraiche til, hvilket vi også foretrækker.

Opskriften er her skåret ned til 4 personer.

Ingredienser

Fyld

  • 3,75 dl vand
  • 2 spsk sukker + ekstra til drys
  • 1/2 bundt rabarbere, skåret i mindre stykker
  • 4 æbler, skrællet og skåret i terninger
  • 1/2 tsk kanel

Crumble

  • 1/4 cup hvedemel
  • 1/4 cup havregryn
  • 1/2 cup brun farin
  • 62,5 g usaltet smør

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader.

Hæld vand og sukker i en kasserolle og bring vandet i kog. Hæld rabarberstykkerne i det kogende vand og lad det koge i 3 minutter. Tag rabarberstykker og tråde op af vandet og læg det i et ovnfastfad sammen med æblestykkerne. Bland sukker og kanel og drys det over frugten.

Bland crumbleingredienserne sammen uden at æble det til en fast dej – det er jo en crumble Fordel crumblen over frugten.

Bag i 25-30 min., eller til crumblen er gylden på toppen.

Server med creme fraiche – enten natural eller rørt med lidt vaniljepulver – eller flødeskum. Velbekomme!

Æble Rabarber Crumble II

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.