Mostly

Æble-Lakrids Cupcakes m. Hvid Chokoladefrosting

Udskriv | Udskriv uden billede

6. jul 2013

Æble lakrids cupcakes

Lakrids er jo meget in i bagning for tiden, så jeg afprøvede disse cupcakes sidste år. Dem jeg serverede dem for var vældigt begejstrede, men jeg synes nu, at de var lidt kedelige i smagen. Jeg tvivlede lidt på det med lakridsen, selvom jeg er stor lakridselsker, så lavede nogle uden, men der skal helt klart lakridspulver i.

Opskriften er fra Hjerteforeningen.

Der bliver ikke ret meget frosting, så hvis du vil have mere frosting på end det, der er på mine billeder, så skal du nok lave dobbeltportion.
Jeg fandt lakridspulveret i Matas. Nogle apoteker har det vist også og ellers skulle de have det i Panduro på deres bolsjehylder.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 50 g flydende margarine eller 3,5 spsk olie
  • 2 æbler, skåret i små tern
  • 2 tsk lakridspulver

Frosting

  • 75 g hvid chokolade
  • 100 g flødeost
  • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Sæt papirforme i en metalform.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Sigt mel og bagepulver i æggeblandingen. Rør mælk og margarine/olie i dejen. Vend æblestykkerne i dejen. Fyld muffinsformene 3/4 op og drys dem med lakridspulver.

Bag kagerne i 15 min. til de er gyldne. Prøv med et træspyd om kagerne er færdige. Afkøl kagerne på en rist.

Frosting: Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Lad den afkøle lidt. Herefter røres chokoladen sammen med flødeost og flormelis. Stil cremen på køl til den er fast.

Dekorer cupcakesne med den tylle, du ønsker.

Æble lakrids cupcakes Æble lakrids cupcakes Æble lakrids cupcakes

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.