Mostly

New York Cheesecake

Udskriv | Udskriv uden billede

6. jul 2013

New York Cheesecake

Mit første forsøg på en cheesecake og det lykkedes på trods af diverse skræmmehistorier på nettet om, hvordan kagen flækker eller falder sammen, når den afkøler. Opskriften er fra All Recipes.

Opskriften kræver en røremaskine.

Ingredienser

  • 15 Digestive kiks, knust
  • 2 spsk smeltet smør
  • 900 g flødeost (ikke light!)
  • 3,5 dl sukker
  • 1,7 dl mælk
  • 4 æg
  • 2,3 dl creme fraiche
  • 1 spsk vaniljeekstrakt eller korn fra 1 vaniljestang
  • 0,5 dl mel

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en springform (22 cm) grundigt – også siderne så kagen slipper, når den skal køle og dermed ikke flækker.

Kom kiksene i en pose, luk posen og knus kiksene med slag fra en kagerulle. Hæld kiksene i en skål og bland dem med det smeltede smør. Pres kiksemassen ned i bunden af springformen.

I en røremaskineskål blandes flødeost med sukker til massen er glat. Bland mælk i. Tilsæt æggene ét ad gangen, bland kun til hvert æg netop er blandet med massen. Tilsæt creme fraiche, vanilje og mel. Rør indtil massen bliver glat, men rør ikke for meget. Vi vil ikke have en alt for luftig masse. Hæld massen over kiksebunden i springformen.

Bag kagen i ovnen i 1 time. Sluk så ovnen og lad kagen afkøle i ovnen med døren lukket i 5-6 timer: det forhindrer kagen i at flække. Kagen skal ikke være helt fast i midten ved endt bagning – det skal stivne, mens kagen køler. Efter de 5-6 timer i den slukkede ovn sættes kagen på køl indtil servering.

Server med frugt eller frugtsauce.

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.