Mostly

Amerikansk Chokoladekage

Udskriv | Udskriv uden billede

6. jul 2013

Amerikansk Chokoladekage II

Den første chokoladekage jeg prøvede, dengang kakao kage bare ikke rigtig var nok. Er du til en god chokoladekage med en sød glasur, så er du kommet til det rette sted.

Jeg er ikke så meget til de for søde glasurer, så som du også ser på billederne, så serverede jeg kagen med lidt vaniljeis.

Ingredienser

  • 125 g 70% mørk chokolade
  • 125 g brun farin
  • 3 dl mælk
  • 1 1/2 dl olie
  • 350 g hvedemel
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Et nip salt
  • 250 g sukker
  • 4 æg

Glasur

  • 125 g smeltet smør
  • 300 g flormelis
  • 25 g kakao
  • 4 spsk vand
  • Evt. 50-100 g hakkede valnødder

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader. Brug enten en 20×30cm form eller en 26cm springform. Smør formen eller brug bagepapir. Det kan være meget smart at spænde et stykke bagepapir mellem springformens bund og sider.

Varm mælken op i en gryde. Tag den af varmen og rør farin og chokolade i til det er opløst. Rør olien i.

Bland mel kakao, natron, vaniljesukker, salt og sukker i en stor skål. Pisk chokoladeblandingen i melblandingen med en elpisker. Kom æggene i ét ad gangen og pisk dejen godt sammen. Hæld dejen i formen.

Bag kagen på ovnens næstnederste rille i ca. 1 time (i springform måske 1 1/4 time). Mærk med et træspyd i midten af kagen om den er færdigbagt.
Lad kagen køle lidt af inden den forsigtigt tages ud af formen. Stil den på en rist.

Når kagen er kold flækkes den. Rør glasuren sammen og smør halvdelen på den ene kagebund og drys evt. med hakkede valnødder. Læg kagen sammen og fordel resten af glasuren over kagen. Den må gerne løbe ned ad siderne.

Amerikansk Chokoladekage I

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.