Mostly

Klassens Time Kage

Udskriv | Udskriv uden billede

20. jul 2013

Klassenstime Kage

Her har du en klassiker fra Karolines Køkken dog med en anden creme end de foreslår.

Jeg har altid syntes, at denne kage er bedst dagen efter, den er blevet bagt, men den kan jo være svær at lade stå

Vi laver altid en flødeostecreme til kagen i stedet for den smørcreme Karolines Køkken har i deres bog.

12 personer

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 350 g sukker
  • 4 æg
  • 500 g hvedemel
  • 1 1/2 spsk bagepulver
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 spsk vanijlesukker
  • 3 dl mælk

Flødeostecreme:

  • 120 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk vanilje
  • 200 g flødeost

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 25×30cm bageform eller beklæd den med bagepapir (jeg valgte at smørre min form for at få pæne sider på min kage).

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen og rør godt hver gang. Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker i en anden skål. Rør det i smør/æggemassen skiftevis med mælken, startende med melblandingen, for så er det nemmere at røre smørret ud.

Hæld dejen i en bageform og bag den i ca 1 time nederst i ovnen. Afkøl kagen helt på en rist.

Flødeostecreme: Læg smørret i en skål sammen med flormelis og vaniljesukker. Rør det så godt sammen, som du kan. Tilsæt flødeosten lidt efter lidt og rør godt ind imellem for at undgå smørklumper.

Flæk kagen på langs og smør et lag flødeostecreme på. Læg kagen sammen og smør resten på toppen af kagen.

Klassenstime Kage Klassenstime Kage Flødeostecreme Flødeostecreme Klassenstime Kage Klassenstime Kage

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.