Mostly

Fletbrød

Udskriv | Udskriv uden billede

29. jun 2013

Fletbrød close up

Her i Australien har de ikke det store udvalg af fuldkornsmel, som vi kender det fra Danmark. Det jeg har kunne få i vores lokale supermarked er fuldkornshvedemel, så jeg søgte efter en opskrift på det og fandt Amos fletbrød. De er ret gode. Jeg kan godt lide smagen kærnemælk giver i bagværk, selvom de jo så måske ikke bliver de mest fedtfattige brød. Brødene er også indbydende i deres flettede form.

Opskriften giver to brød. Jeg undlod et par ting i opskriften; dem har jeg noteret nedenfor.

Ingredienser

  • 4 dl varmt vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk sukker (den udelod jeg)
  • 50 g smør (det udelod jeg)
  • 2 tsk salt
  • 800 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • Sammenpisket æg til pensling & evt. fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

Bland det varme vand, kærnemælk og gær. Opløs gæren.
Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt sammen. Stil dejen til hævning i 30 min. et lunt sted og dækket af et fugtigt klæde.

Del dejen i 6 lige store stykker, som formes til boller. De ligger så i 2-3 minutter og hviler.
Tril bollerne til lange pølser (ca 40 cm). Så skal der flettes. Tag tre pølser og flet dem sammen. I enderne trykkes flade og bukkes lidt ind under det flettede brød. Brødene sættes på en smurt/bagepapirbeklædt bageplade og efterhæver i 20 min. Dæk brødene med et fugtigt klæde. Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).

Brødene pensles med æggestrygelsen og drysses evt. med fuldkornshvedemel, før de sættes i ovnen på den nederste rille og bager i 40 min.

Fletbrød I Fletbrød II Fletbrød III Fletbrød klar til ovnen Fletbrød færdigbagt

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.