Granatæble & Chokolade Mud Cake

Udskriv | Udskriv uden billede

29. jun 2013

Granatæble Choko Mudcake V

En rigtig lækker chokoladekage med et twist af granatæblesaft. Jeg har aldrig været den store bruger af granatæbler. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle bruge dem til, når jeg nu ikke er så vild med kernerne. Men jeg blev fristet af denne kage i et blad fra Coles, vores lokale supermarked. Kagen er lidt tung og vil gøre sig godt til en dag, hvor man får familie eller venner på besøg.

10 personer

Ingredienser

Glasur

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader (varmluft 150 grader). Spænd et stykke bagepapir mellem bund og ring i en 20cm springform og smør siderne.

Forbered en skål med en sigte over. Skær granatæblet over og pres saften ud, så saften kommer ned i skålen og kernerne og det hvide indre bliver fanget i sigten. Fjern det hvide så du kun har kernerne tilbage i sigten.

Smelt chokolade, smør og 0,5 dl granatæblesaft over vandbad. Rør rundt i blandingen med jævne mellemrum. Når massen er ensartet og glat fjernes den fra varmen. Tilsæt kakaopulver og rør til det er opløst. Tilsæt sukker og æg og bland. Vend det sigtede mel (mel+bagepulver) i dejen. Hold dejen luftig og vend kun rundt til melet netop er sammenblandet med chokolademassen.

Hæld dejen i springformen og bag kagen i 55-60 min., eller indtil et spyd kommer ud med krummer, ikke dej. Køl kagen helt af i formen.

Glasuren: Varm fløden op så den lige rammer kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen. Lad den stå i et par minutter. Rør rundt i blandingen til den er glat. Tilsæt smør og rør rundt til det er opløst og godt blandet.

Når kagen er kold, vendes den på hovedet ud på et fad. Glasuren smøres ud over kagens top og sider og granatæblekernerne drysses ud over kagen.

Granatæble Granatæble Choko Mudcake I Granatæble Choko Mudcake II Granatæble Choko Mudcake III Granatæble Choko Mudcake IV Granatæble Choko Mudcake VII

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.