Mostly

Blomsterbergs Kanelsnegle

Udskriv | Udskriv uden billede

10. aug 2013

Kanelsnegle Blomsterberg

Jeg plejer at holde mig til Karolines Køkkens kanelsnegle, men tænkte, at nu ville jeg prøve noget nyt. Jeg faldt så over Fru Blomsterbergs kanelsnegle og tænkte, det kan jo ikke være helt dårligt.

Blomsterberg bager sine i aluminiumsforme. Sådanne nogle fine nogen har jeg ikke lige, så jeg tænkte, at jeg kunne bage dem sammen i en bradepande – eller det blev faktisk til to: en stor og en lille.

Smagsdommeren herhjemme var dog ikke så imponeret. Han synes, der er for meget dej og for lidt sprøde kanter, men smagen er der nu ikke noget galt med. Jeg har dog udeladt ingefær, da jeg ikke er til ingefær og jeg gad heller ikke købe en sødmælk for at kunne bage dem.

Der stod ikke nogen bestemt mængde for hvedemelet, så jeg har noteret det, jeg cirka brugte. Du ved, at der er mel nok i, når dejen er smidig og glat.

ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 4 store æg
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 100 g rørsukker
  • 3 dl mælk
  • 1/2 spsk groft salt
  • 200 g blødt smør
  • ca 800 g hvedemel

Remonce

  • 250 g blødt smør
  • 200 g rørsukker
  • 2 spsk kanel
  • 2 æggeblommer til pensling

Pynt

  • Flormelis
  • Varmt vand

Fremgangsmåde

Smuldr gæren ud i en stor skål og tilsæt æg, vaniljekorn, kanel, kardemomme og rørsukker. Lun mælken i en gryde og opløs salten heri. Hæld den lune mælk i æggeblandingen. Tilsæt ca. 200 g af melet og derefter det bløde smør i tynde skiver. Så er det hands in: smuldr smørret i den stadig meget flydende dej og tilsæt mel lidt efter lidt, så du får æltet smørret ud i dejen. Hæld dejen ud på bordet og ælt den igennem til den er glat og smidig. Stryg lidt mel ud på bordet og lad dejen hvile på bordet i 15 min.

Imens forberedes remoncen. Rør smørret sammen med rørsukker og kanel. Fordi Blomsterberg bruger rørsukker, er det noget hårdere at røre sammen i hånden (jeg plejer at bruge en spiseske), så du kan evt. røre det sammen med en håndmixer.

Efter 15 minutters hviletid rulles dejen ud til en ca. 50 × 40 cm. Sørg for at dejen hele tiden kan slippe bordet. Remoncen smøres ud på dejen med en palet eller ske. Rul dejen sammen til en roulade på den smalle led. Skær 1 1/2 cm tykke snegle ud og placer dem helt tæt i en smurt brandepande.

Snegle hæver nu til dobbelt størrelse (ca 35 min.) under et fugtigt viskestykke.

Forvarm ovnen til 185 grader. Pensl sneglene med æggeblomme før de bages midt i ovnen i 15-18 minutter, eller til de er gyldne.

Lad sneglene køle af på en rist. Bland flormelis og varmt vand og lav en lille cirkel oven på hver snegl.

Kanelsnegle Blomsterberg Kanelsnegle Blomsterberg Kanelsnegle Blomsterberg Kanelsnegle Blomsterberg Kanelsnegle Blomsterberg Kanelsnegle Blomsterberg Kanelsnegle Blomsterberg

Skriv din kommentar

Formatterings vejledning

×

Du kan bruge textile markup til at formatere din kommentar

Du skriver Du ser
tekst *fed* tekst fed
tekst _kursiv_ tekst kursiv
tekst +understreget+ tekst understreget
"Google":http://google.com Google

Svar venligst på følgende spørgsmål.