En citron cheesecake a la bunny butt.

2020s påskekage.

6 halvkugler

Ingredienser

Cheesecake

  • 2 bl. husblas
  • 200 g natural flødeost
  • 75 g flormelis
  • 1/2 tsk vaniljepaste
  • 1 øko citron, skal + saft
  • 2 dl piskefløde
  • 6 store tsk fulde lemon curd (1/2 portion af denne opskrift)

Gele

  • 2 bl. husblas
  • 2 citroners saft
  • 1 1/2 dl vand
  • 90 g flormelis

Kiksebund

  • 36 g digestive kiks (15 kiks)
  • 45 g smør

Pynt

  • 100 g hvid chokolade
  • 12 g ren rå marcipan
  • 6 tandstikkere
  • Lidt mælkechokolade

Fremgangsmåde

Cheesecake:
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.

Pisk flødeost, flormelis, vaniljepaste og citronskal sammen.

Pres citronsaften og kog den op i en kasserolle. Klem vandet ud af husblassen og smelt den heri. Lad saften køle af til den er lillefingervarm.

Pisk fløden til en meget let skum. Hæld den afkølede citronsaft i ostemassen, mens du pisker. Vend dernæst en smule af flødeskummet hurtigt i og så resten forsigtigt.

Tag ca. 2 spsk fulde ostemasse og kom i hver halvkugle. Spred massen op ad siderne af halvkuglerne med skeen, så der dannes en fordybning i midten. Fyld en teskefuld lemon curd i hver fordybning og fordel resten af ostemassen ovenpå. Glat overfladen med en vinklet spartel. Sæt halvkuglerne i fryseren i min. 3 timer.

Gele:
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.

Kom citronsaft, vand og flormelis i en kasserolle og giv det et opkog. Tag det af varmen. Klem vandet ud af husblassen og smelt den i saften.

Lad det køle ned til stuetemperatur.

Tag de frosne halvkugler ud af fryseren og ud af formen. Sæt dem på en rist med noget under til at fange geleen. Hæld geleen over halvkuglerne. Gentag evt. med den overskydende hele til du synes, at du har det ønskede resultat.

Kiksebund:
Knus kiksene og smelt smørret. Bland de to dele sammen. Fordel dette på dit serveringsfad eller -tallerkner og placer en halvkugle på hver. Stil dem i køleskabet, mens du laver pynten.

Pynt:
Klip tre strimler af kageplast på ca. 30 cm og læg dem fladt ud på bordet. Temperer din hvide chokolade og fordel den på de tre stykker kageplast. Smør chokoladen ud med en vinklet spartel. Lad den ligge i et par minutter.

Skær med en skarp kniv omrids til ører og fødder ud i chokoladen. Det ene sæt ører bukkes let og lægges ind i f.eks. pappen fra en køkkenrulle. Læg alle tre stykker i køleskabet et øjeblik.

Tag dem ud og fjern forsigtigt kageplasten. Læg alle ører og fødder til side.

Smelt chokoladen igen og tril 6 små kugler af marcipanen. Vend dem rundt i chokoladen. Sæt en tandstik i hver.

Smelt lidt lys chokolade og lav fodaftryk på fødderne.

Stik ørerne i kagerne, tandstikken med halen i og læn fødderne op ad kagen.