En dejlig, frisk og sommerlig dessert.
Ingredienser
Rabarber-jordbærmousse:
- 2 bl. husblas
- 3,5 spsk rørsukker
- 125 g rabarber i små stykker
- 60 g jordbær
- 1/4 citron, saften herfra
- 1/2 tsk vaniljepasta
- 65 g græsk yoghurt
- 1 1/4 dl piskefløde
Vaniljemousse:
- 1 bl. husblas
- 3/4 tsk vaniljepasta
- 10 g lyst rørsukker
- 1,5 dl piskefløde
Vaniljebagte rabarbere
- 300 g rabarber
- 45 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta
Pynt
- Kokosmakroner
- Friske jordbær
- Spiselige blomster
Fremgangsmåde
Rabarber-jordbærmousse:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min.
Sukker, rabarberstykker, jordbær og citronsaft kommes i en gryde og koges til rabarberne og jordbærerne er møre. Stavblend massen, tilsæt vaniljepasta og smelt husblassen heri. Lad rabarber-jordbærmassen køle af til ca. lillefingervarmt.
Pisk imens fløden til en meget let skum.
Hæld lidt af rabarber/jordbærmassen i yoghurten og tilsæt så resten. Vend forsigtigt, men hurtigt, lidt af flødeskummet i og vend så resten i. Fordel moussen ligeligt i 8 forme og sæt dem i fryseren i ca. 1 time.
Vaniljemousse:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min.
Kom 0,75 dl piskefløde, vaniljepasta og rørsukker i en kasserolle og varmt det stille op indtil sukkeret er opløst. Det må ikke koge! Opløs husblassen i den varme fløde og lad den køle ned til stuetemperatur.
Pisk de restende 0,75 dl piskefløde til en meget let skum. Vend nænsomt, men beslutsomt, en smule af den piskede fløde i den nedkølede fløde og vend så resten i. Fordel vaniljemoussen over rabarber-jordbærmoussen og sæt den tilbage på frys.
Vaniljebagte rabarber:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Skær rabarberstilkene i 3 cm lange stykker og læg dem i et ovnfast fad. Bland sukker og vanilje og drys det over rabarberne. Bag i ovnen i 10 min.
Pensl rabarberne med den saft som løber ud af dem under bagningen. Lad rabarberne køle af.
Servering:
Tag moussekagerne ud fra frys og ud af formen, mens de er frosne. Placer de frosne mousser på serveringstallerknerne og lad dem tø op i køleskabet (ca. 3 timer).
Anret tallerkenen med bagte rabarber, hel og knust kokosmakron samt friske jordbær og evt. spiselige blomster.