Kanelsneglens fætter, kanelgiflen, er en saftig og lækker hapser – her lavet i en ordentlig størrelse.

16 stk.

Ingredienser

Dej:
 • 2 dl mælk
 • 25 g gær
 • 2 spsk sukker
 • 2 æg
 • 75 g blødt smør
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 1/2 tsk groft salt
 • 480 g hvedemel
Remonce:
 • 100 g blødt smør
 • 25 g brun farin
 • 75 g sukker
 • 2 spsk stødt kanel
 • Sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld den over gæren og tilsæt sukkeret. Opløs gæren og tilsæt så resten af ingredienserne. Ælt dejen godt til den er blank og smidig. Lad den hæve i 1 time under et fugtigt klæde.

Imens dejen hæver røres remoncen sammen.

Slå dejen ned og del den i to. Rul hver del ud til 30×40 cm og fordel remoncen herpå. På den lange led foldes et 5 cm stykke af dejen ind over og det foldes ind over igen og igen til dejen er foldet hele vejen. Det er vigtig, at dejen foldes i flade foldninger og ikke rulles for ellers så får du kanelsnegle. Skær giflerne ud i ca. 5 cm stykker. Placer dem med lidt afstand på et par bageplader og lad dem efterhæve i 30 min. under et fugtigt klæde.

Forvarm ovnen til 225 grader. Pensl giflerne med sammenpisket æg og bag giflerne i 9-10 min.