De bedste kanelsnegle i verden! – så er det sagt. Behøver jeg sige mere? Bag løs! Ingen grund til at lave om på disse.

Opskriften er fra Karolines Køkken.

Ca. 30 stk.

Ingredienser

 • 2 dl mælk
 • 50 g gær
 • 100 g blødt smør
 • 2 æg
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 2 spsk sukker
 • 1/2 tsk groft salt
 • 500 g hvedemel

Remonce

 • 150 g blødt smør
 • 85 g sukker
 • 2 spsk kanel

Pensling

 • Sammenpisket æg

Glasur

 • Flormelis
 • Vand

Fremgangsmåde

Lun mælken til den er lillefinger-varm og rør gæren ud heri. Pas på mælken ikke bliver for varm – ellers afkøl den lidt før gæren kommes i. Hæld mælk og gær over i en skål og bland de øvrige ingredienser i. Ælt dejen glat og smidig. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i 30 min.

Rør ingredienserne til remoncen sammen. Forbered to bageplader med bagepapir.

Slå dejen ned og ælt den godt inden den deles i to dele. Sørg for at dejen slipper bordet. Rul hver del ud til en aflang plade (ca 25 × 40 cm) og fordel remoncen på hver plade. Rul hver plade sammen på den lange led til en roulade. Hver roulade skæres i 15 stykker. Idet du sætter sneglene på bagepladen, bøjer du enden af hver snegl ind under sneglen og sætter den på den løse ende, så den ikke går op under bagningen. Dæk sneglene med et fugtigt klæde og lad sneglene efterhæve i 30 min.

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pensl sneglene med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Lad sneglene afkøle helt på en rist. Før servering pyntes de med lidt glasur.

Følg med på de sociale medier: