En ægte sommerlagkage! Med de forskellige elementer i lagkagen kunne den næsten lige så godt være opskriften på en Othellolagkage, men så er der lige jordbær-rabarberkompotten, der ændrer det hele.

8 personer

Ingredienser

Makronbund
 • 100 g ren rå marcipan
 • 200 g sukker
 • ca. 1 1/2 æggehvide
Rabarber-jordbærkompot
 • 2 bl husblas
 • 360 g rabarber
 • 130 g jordbær
 • 80 g rørsukker 
 • 1 tsk vaniljepasta
Lagkagebunde
 • 2 æg
 • 80 g sukker
 • 0,5 tsk vaniljepasta
 • 65 g mel
 • 0,5 tsk bagepulver
 • 1 knsp salt
Kagecreme 
 • 2 æg
 • 3 spsk sukker
 • 3 spsk mel
 • 3 dl mælk
 • 1 stor tsk vaniljepasta (eller 1 vaniljestang)
Til samlingen af kagen og pynt
 • 1/4 L piskefløde til cremen
 • 1/4 L piskefløde til opsmøring
 • 200 g ruby chokolade
 • 350 g friske jordbær

Fremgangsmåde

Makronbund

Forvarm ovnen til 160 grader. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af en 22 cm springform.

Bland marcipan og sukker sammen. Tilsæt æggehviden lidt efter lidt til massen bliver grødet, ikke flydende, og det er muligt at sprede den ud i springformen.

Bag den i ca. 25 min. til den er gylden. Lad skær rundt langs kanten af springformen med en skarp kniv og tag bunden ud ved hjælp af bagepapiret. Sæt bagepapiret på et opvredet koldt viskestykke. Det gør det nemmere at få bunden af bagepapiret.

Kompot

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Kom rabarber og jordbær i en kasserolle sammen med rørsukker. Lad det koge sammen til sukkeret er opløst og frugterne er blødt op. Tag gryden af varmen og blend frugten med en stavblender. Rør vaniljepasta ud i kompotten sammen med den udblødte husblas.

Sæt kompotten til side.

Lagkagebunde

Forvarm ovnen til 200 grader. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af en 22 cm springform.

Pisk æg og sukker luftigt og lyst. Tilsæt vaniljepasta og pisk kort. Sigt mel og bagepulver i og vend det forsigtigt rundt til det er helt indarbejdet i æggemassen. Hæld dejen ned i springformen og spred den ud i formen.

Bag kagen nederst i ovnen i ca. 15 min. Lad kagen køle af i springformen på en rist. Når den er kølet helt af føres en skarp kniv rundt langs kanten for at løsne kagen og den tages ud af formen. Kagen deles i to bunde.

Kagecreme

I en gryde komme æg, sukker og mel. Med piskeris piskes det sammen til der ikke er nogle klumper. Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk samtidig. Sæt nu gryden over middelvarme. Rør hele tiden rundt med et piskeris, så cremen ikke brænder på. Kog nu cremen op og lad den tykne godt. Cremen må gerne koge i 1-2 minutter under konstant omrøring, skru evt. ned for varmen.

Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljepasta. Rør godt rundt og hæld cremen over i en beholder, hvor den kan spredes godt ud. Læg husholdningsfilm direkte på cremens overflade og sæt den i køleskabet til afkøling.

Når cremen er afkølet helt og du er klar til samling af kagen, piskes 1/4 L piskefløde til en semifast flødeskum. Pisk derefter den kolde creme et øjeblik, så der ingen klumper er i cremen. Rør en smule af flødeskummet i cremen og vend derefter resten af skummet i cremen.

Samling af kagen

Befri makronbunden fra bagepapiret og placer bunden på dit serveringsfad med toppen nedad. Sæt evt. en kagering eller springformskant foret med kageplast rundt om bunden. Fordel halvdelen af kagecremen over bunden og kom dernæst halvdelen af kompotten på. Læg en lagkagebund ovenpå og gentag med creme, kompot og den sidste bund. Sæt kagen i køleskabet til dagen efter.

Pyntning af kagen

Pisk 1/4 L piskefløde til en fast skum. Smør kagen op med flødeskum: start med at sprede skummen over toppen af kagen og før den så ned ad siderne.

Temperer ruby chokoladen og smør det ud på et stykke kageplast, der passer til omkredsen og højden på din kage. Flyt kageplasten til et andet sted på din bordplade og lad det sætte sig lidt. Før det dernæst rundt om kagen og sæt kagen på køl til chokoladen har sat sig. Pil kageplasten af.

Skær jordbær i skiver og dekorerer toppen af kagen med en jordbær-blomst (start udefra og arbejd dig ind).