Jeg har virkelig gået og ærgret mig over, at jeg ikke har fået tid til at lave påskeæg i år. I forgårs tænkte jeg så, at det skulle altså være løgn, at hele påsken skulle gå med arbejde og så gik jagten ind. Jeg endte med ideen om en påskekylling. Kagen er inspireret af en Kajkage med mazarinbund, hindbærsmørcreme og marcipanovertræk og jeg har så selv tilføjet lemon curd og hvid chokolade.

8 stk.

Ingredienser

Mazarinbund

 • 75 g marcipan, stuetemperatur
 • 50 g sukker
 • 50 g smør, stuetemperatur
 • 1 æg, stuetemperatur
 • 60 g mel
 • 20 g kartoffelmel
 • 1/2 tsk bagepulver

Smørcreme

 • 125 g smør, stuetemperatur
 • 1 æggeblomme
 • 75 g flormelis
 • 1 tsk vaniljeekstrakt

Hindbær Italian meringue

 • 100 g hindbær
 • 1 dl vand
 • 125 g sukker
 • 75 g æggehvide
 • 25 g flormelis

Marcipanovertræk

 • 400 g marcipan
 • 200 g flormelis
 • 45 g glykosesirup
 • En smule rød pastafarve

Desuden

 • Lemon curd (hjemmelavet eller færdigkøbt)
 • 200 g hvid chokolade
 • Past. æggehvide
 • Flormelis
 • Kakao

Fremgangsmåde

Mazarinkage
Forvarm ovnen til 180 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

Ælt marcipan og sukker godt sammen og vær sikker på, at der ikke er nogle marcipanklumper i. Tilsæt smørret og ælt det igen godt sammen. Tilsæt ægget og pisk til sukkeret er opløst (dejen er blevet meget lys, når den er færdig). Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det i dejen.

Smør dejen ud på bagepapiret i ca. 1 cm tykkelse. Bag kagen til den er gylden (det tog ca. 15 min. i min ovn). Lad dejen køle helt af.

Smørcreme
Pisk smør, æggeblomme, sigtet flormelis og vaniljeekstrakt sammen i 5 min. ved høj hastighed. Skrab sider og bund af skålen flere gange undervejs. Den er færdig, når den er blevet lys og luftig. Sæt til side.

Hindbær Italian Meringue
Kog hindbærerne med 1 dl vand et par minutter. Sæt en sigte over en skål og hæld den varme væske igennem. Sørg for at der ikke er nogle kerner i din kasserolle og hæld så hindbærvæsken tilbage i kasserollen sammen med sukkeret. Bring det i kog og lad det koge indtil det er blevet 115 grader varmt. Rør ikke i det! (Har du ikke et termometer skal siruppen danne en kugle, når den dryppes i vand)

Når dit sukker næsten er varmt nok starter du piskningen af æggehvide og flormelis på din røremaskine – brug metalskålen! (bruger du håndmixer er det godt at få hjælp ved det næste skridt) Æggehvide og flormelis begynder at skumme godt og du tager så din 115 grader varme hindbærsirup og hælder det i en tynd stråle, mens der stadig piskes på høj hastighed, i æggehviderne. Pas på med ikke at ramme piskeriset, da den varme sirup ellers kan blive slynget ud af skålen og op på dig. Fortsæt med at tilsætte siruppen i en tynd stråle indtil der ikke er mere sirup. Fortsæt piskningen i ca. 5 minutter ved høj hastighed til marengsen er blevet kold og sej.

Sammenblanding
Tag nu et par spiseskefulde af marengsen og bland det i smørcremen til det er helt ensartet. Tilsæt så mere marengs lidt ad gangen og vend det forsigtigt rundt. Du skal ca. bruge halvdelen af marengsen (man kan ikke lave en mindre portion på en røremaskine). Kom marengscremen op i en sprøjtepose med en stor rund tyl.

Opbygning part 1
Stik otte styks 6 cm bunde ud af mazarinbunden. Smør et lag lemon curd på hver bund. Sprøjt marengscremen ud på bundene: sprøjt fra midten og lad det komme helt ud til kanten af bunden før du fører spøjten op. Lav ca. 5 cm høj creme på hver. Sæt kagerne på køl.

Overtræksmarcipan
Ælt marcipan, flormelis og glykosesirup sammen. Drys lidt flormelis på bordet og lidt på kagerullen. Rul marcipanen ud til ca. et par millimeters tykkelse og skær cirkler i 13-14 cm i diameter ud. Du skal nok rulle ud 2 gange for at kunne få alle 8 overtræk.

Den overskydende marcipan blandes med rød pastafarve. Der formes otte små hanekamme af den røde marcipan. Lav en tap forneden på hanekammen, så der er noget at stikke ned i kagen.

Opbygning part 2
Tag kagerne ud af køleskabet og beklæd dem med marcipan. Pas på at marcipanen ikke flækker på toppen af kagen. Skær det overskydende fra. Klip hul til munden/næbet. Vent med hanekammene til du har sat øjne på: bland lidt æggehvide med flormelis til det har en tyk konsistens. Kom det op i et lille cornet/kræmmerhus af bagepapir og klip et lille hul i enden af cornet’et. Tegn små øjne på. Bland så noget kakao i den resterende glasur og kom det ligeledes op i et cornet. Tegn pupiller. Skær nu et hul på toppen af hovedet af hver kylling og sæt hanekammen i hullet.

Smelt den hvide chokolade over et simrende vandbad. Dyp bunden af hver kylling i chokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir til tørring. Kom kagerne på køl.

Så er kagerne klar til en god kop kaffe eller te på påskebordet! Velbekomme!