Jeg er ikke kaffedrikker og bliver det nok heller aldrig. Derfor har jeg aldrig kunne være med på tiramisu. Det har altid pint mig lidt.. det er nok navnet, der lyder så forførende. Jeg hørte på et tidspunkt om rabarbertiramisu og tænkte, at det måtte jeg da prøve! Så glemte jeg lidt om det igen, men da jeg så mine rabarber begynde at skyde igen, kom erindringen om rabarbertiramisuen op igen.

Du vil sagtens kunne tilføje lidt anden væske sammen med rabarberkompotten. Du kan f.eks. lave en tiramisu med rabarber og hyldeblomst eller prøve med appelsinsaft, jordbær, Baileys, hindbær, solbær … Det er kun fantasien, der sætter grænser for denne skønne dessert.

4-6 personer

Ingredienser

 • 400 g rabarber
 • 75 g rørsukker + 1/2 spsk
 • 1/2 dl vand + 1/2 spsk
 • 12 stk ladyfingers (cirka)
 • 3 past. æggehvider
 • 1 vaniljestang
 • 50 g sukker
 • 4 past. æggeblommer
 • 250 g mascarpone
 • Bagte rabarber
 • Mynte

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 150 grader. Rens rabarberne og udvælg nogle pæne til pynt. Skær disse i ca. 5 cm stykker. Vend dem med 1/2 spsk sukker og vand i en lille skål og placer dem i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 min. og lad dem efterfølgende køle helt af.
Resten af rabarberne skæres i 2 cm tykke skiv skiver og kommes i en gryde sammen med sukker og vand. Læg låg på og lad det koge op til rabarberne afgiver væske og er mørnede. Køl komposten helt af.

Læg 12 ladyfingers i et dybt fad og den afkølede rabarberkompot over.

Pisk æggehviderne stive og sæt til side.

Skrab vaniljekornene ud og bland dem med en lille smule af sukkeret for at skille kornene ad. Kom æggeblommer, sukker og vanilje i en skål og pisk det lyst og luftigt. Kom mascarponen i og pisk igen til der ikke er flere klumper.

Vend æggehviderne i mascarponecremen.

Cremen kommes ovenpå kompotten. Sæt tiramisuen i køleskabet i en 3 timers tid (eller længere), så væden kan trænge ind i kagerne.

Før servering pyntes den med bagte rabarberstykker og evt. lidt mynte.

TIP: Skal det gå hurtigt med nedkølingen af rabarberkompotten, så kom den i en frysepose eller en bred beholder, spred den ud og kom den i køleskabet. Så køler den hurtigere ned, når laget ikke er så højt.