Så blev det mandens fødselsdag igen. Han ønskede sig den sædvandlige lagkage med hindbærmousse og hvid chokoladecreme. Jeg kunne jo så ikke dy mig for at alligevel lave lidt løjer med kagen, så det ikke bare var den sædvanlige. Jeg bagte en browniebund og mandelbunde, fandt ud af en ny hindbærmousse, lavede en glaze og så et marcipanbånd. Det eneste, der er det samme, er den hvide chokoladecreme.

Den hvide chokoladecreme er netop en creme og ikke en mousse. Derfor stivner den heller ikke på samme måde som hindbærmoussen. Den forbliver blød, men holder alligevel formen. Den skal dog ikke stå ude i et varmt lokale alt for længe ad gangen. 
Hindbærmoussen i kagen her er ret syrlig, men jeg synes, det passer perfekt for den hvide chokolade er ret sød. Men ønsker du en mere sød mousse, kan du blot tilsætte 1-2 ekstra spiseskefulde af flormelis.

På billedet her er der lidt mindre glaze på end opskriften siger. Jeg var i tvivl om det ville blive for meget og så var der kun lige 140 g hindbær tilbage i min pakke, så den blev lavet af det. Der kunne dog sagtens lige have været lidt ekstra.

10 personer

Ingredienser

Browniebund

 • 30 g smør
 • 60 g mørk chokolade, 70 %
 • 85 g sukker
 • 1 æg, stuetemperatur
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 25 g mel
 • En lille knsp salt

Lagkagebunde

 • 2 æg, stuetemperatur
 • 85 g sukker
 • 65 g mel
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 75 g mandler, smuttede og fintblendede

Hindbærmousse

 • 2 bl. husblas
 • 200 g hindbær
 • 4 spsk flormelis
 • 1 vaniljestang, kornene skrabet ud
 • 1/2 citron, saften herfra
 • 2 dl piskefløde
 • 100 g græsk yoghurt

Hvid chokoladecreme

 • 150 g hvid chokolade
 • 1/2 spsk smør
 • 2 past. æggeblommer
 • 2 1/2 dl piskefløde

Hindbærglaze

 • 200 g hindbær
 • 20 g sukker
 • 3 bl. husblas

Marcipanbånd

 • 300 g ren rå marcipan
 • 125 g flormelis + ekstra til udrulning
 • ca. 60 g glukosesirup

Pynt

 • Piskefløde
 • Friske hindbær
 • Marcipanblomster (lavet af det overskydende marcipan fra båndet)

Fremgangsmåde

Browniebund
Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd bunden af en 20 cm springform med bagepapir og smør lidt op ad siderne.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med smørret. Når det er smeltet sammen, tager du det af varmen og lader det køle ned. I en skål pisker du æg og sukker sammen til en sej æggesnaps. Sigt vaniljepulver, mel og salt sammen og vend det i æggesnapsen. Vend tilsidst den afkølede chokolade-smørblanding i dejen. Kom dejen over i springformen og bag brownien i ca. 10-12 minutter. Afkøl kagen helt i formen.

Lagkagebunde
Imens laves de hvide bunde: Forvarm ovnen til 200 grader og forbered en 20 cm springform med bagepapir og smurte sider.

Kom æggene og sukkeret i en skål. Pisk det luftigt, tykt og lysegult. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen. Vend lidt rundt, tilsæt så de fintblendede mandler og vend forsigtigt rundt til det er sammenblandet.

Hæld det over i springformen og bag i ca. 15 minutter. Lad kagen afkøle helt i formen.

Hindbærmousse
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Giv hindbærerne, flormelis, vaniljekorn, den tomme stang og citronsaft et opkog. Mas bærerne. Placer en sigte over en skål hæld massen igennem. Mos bærerne let (uden at trykke kerner igennem sigten), så du får noget af det gode frugtkød med. Kom det tilbage i gryden og varm det op igen. Smelt den opblødte husblas i den varme pure. Tag den af varmen og hæld den over i en skål til afkøling. Den skal blive stuetemperatur.

Pisk fløden til let skum og vend den græske yoghurt ud i flødeskummet. Når din pure er kommet til stuetemperatur, kan du vende den forsigtigt (men grundigt, så du ikke står og vender rundt for længe) i fløde og yoghurten til det er ensartet.

Læg den afkølede browniebund i en 20 cm springform eller kagering på et fad og før kageplast rundt i kanten. Hæld hindbærmoussen over bunden og sæt den på køl i ca. 2 timer.

Hvid chokoladecreme
Smelt den hvide chokolade sammen med smørret over vandbad. Lad det køle lidt ned. Tilsæt så en æggeblomme ad gangen og rør godt efter hver blomme. Din chokolade vil nu skille, men bliv ved med at røre rundt og så vil den samle sig igen.

Pisk fløden til skum. Hvis din chokoladeskål er blevet helt kold, kan du bruge den, hvis ikke så hæld chokoladen over i en anden skål. Tag lidt af flødeskummet og bland det med chokoladen for at løsne den op. Vend så fløden i af to omgange.

Kom den hvide bund ovenpå hindbærmoussen og hæld chokoladecremen over. Sæt den i køleskabet i min. 3 timer. Når cremen er fast, kan du lægge den sidste hvide bund oven på.

Hindbærglaze
Læg husblassen i blød i koldt vand.

Giv hindbær og sukker et opkog til sukkeret er opløst. Smelt den opblødte husblas i den varme pure. Hæld pureen gennem en sigte og lad den køle ned til stuetemperatur.

Marcipanbånd
Ælt marcipanen, flormelis og glukosesirup rigtig godt sammen. Tag det ud på et bord drysset med flormelis. Sørg for at din masse er helt ensartet og at der ikke er nogen lommer af glukosesirup. Mål omkreds og højde på din kage (tag ca. 1 cm ekstra i højden, så kanten går lidt op over kagen). Læg lidt til i både længde og højde og rul et bånd ud, som passer til disse mål. Sørg hele tiden for at du har flormelis under dit marcipanbånd, så det ikke klistrer fast i bordpladen. Skær alle sider lige.

Hav din kage stående ved siden af. Før forsigtigt dine hænder ind under båndet og løft det forsigtigt, men hurtigt hen omkring din kage (man kan også rulle båndet forsigtigt sammen og så rulle det ud omkring kagen, men det havde jeg ikke plads til pga. mit fads høje kant). Overlap forsigtigt de to ender af båndet og skær igennem dem med en skarp kniv, så du får en perfekt sammensluttet samling.

Hæld forsigtigt din afkølede glaze over kagens top. Sæt kagen tilbage på køl.

Servering 
Pisk lidt fløde til skum og dekorer kagen med flødeskummet, friske bær og evt. lidt marcipanblomster.