Min mand blev inviteret til Thanksgiving middag og amerikansk fodbold hos nogle venner. Det er en tradition hos dem at lave en rigtig amerikansk Thanksgiving middag med hele pivtøjet. Jeg blev spurgt om jeg ville levere en dessert. Jeg gik jo straks i gang med at søge nettet tyndt for Thanksgiving desserter. Valget stod primært mellem græskar (det havde jeg dog fået at vide, at det helst ikke skulle være – der havde jeg ellers en god opskrift på pumpkin pie), pecans eller tranebær.

En traditionel pecan pie er jo sådan set bare pecannødder og sukkermasse. Jeg har aldrig smagt sådan en, men tænker umiddelbart, at det må være rimelig sødt, så her er en med lidt mere knald på smagen.

Kagen smager af bourbon, så hvis man ikke ønsker dette, kan de to spiseskefulde udelades.

8-10 personer

Ingredienser

Dej

 • 300 g hvedemel
 • 100 g flormelis
 • 1 knsp salt
 • 150 g koldt smør, i tern
 • 3-4 spsk koldt vodka (eller vand)

Fyld

 • 85 g mørk chokolade (50-60 %)
 • 85 g smør
 • 75 g lys muscovadosukker
 • 1 tsk vaniljepasta
 • 1 spsk kakaopulver
 • 1 tsk salt
 • 225 g ahornsirup
 • 2 spsk bourbon (kan udelades)
 • 4 æg
 • 200 g pekannødder

Til servering

 • Creme fraiche eller flødeskum

Fremgangsmåde

Kom mel, flormelis, salt og smør i en skål. Smuldr smørret ind i melet til det føles som vådt sand. Tilsæt vodka indtil dejen samler sig, men uden at den føles våd. Hæld dejen ud på bordet og saml den til en rund disk. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i min. 30 min.

Tag dejen ud 5 min. før den skal rulles.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Rul dejen ud, evt. på et stykke bagepapir, til det passer til en 20-22 cm tærteform. For tærteformen med dejen og skær den overskydende af. Pak den ind i filmen igen og frys den ned.

Prik huller i bunden af tærten med en gaffel. Krøl et stykke bagepapir sammen og fold det ud igen. Fyld det med tørrede ris, ærter eller lign. til blindbagning. Blindbag i 10 min. på anden nederste rille i ovnen.

Fyld

Imens forberedes fyldet:

Smelt chokolade og smør sammen og lad det køle af.

Kom sukker, vaniljepasta, kakaopulver, salt, sirup og bourbon i en stor skål. Pisk det med piskeris til evt. sukkerklumper er nogenlunde væk. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt efter hvert æg. Hæld chokoladen i og pisk igen godt. Hæld fyldet over den forberedte tærtedej.

Hak halvdelen af dine pekannødder meget groft og fordel dem over fyldet. Sidste halvdel af nødderne lægger du i et mønster over tærten (eller du hakker alle dine nødder groft og kommer dem i på én gang).

Bag kagen i 35 min., eller indtil at midten føles nogenlunde fast. Lad kagen køle helt af og server den med enten creme fraiche eller flødeskum.