Min mand blev inviteret til Thanksgiving middag og amerikansk fodbold hos nogle venner. Det er en tradition hos dem at lave en rigtig amerikansk Thanksgiving middag med hele pivtøjet. Jeg blev spurgt om jeg ville levere en dessert. Jeg gik jo straks i gang med at søge nettet tyndt for Thanksgiving desserter. Valget stod primært mellem græskar (det havde jeg dog fået at vide, at det helst ikke skulle være – der havde jeg ellers en god opskrift på pumpkin pie), pecans eller tranebær.

En traditionel pecan pie er jo sådan set bare pecannødder og sukkermasse. Jeg har aldrig smagt sådan en, men tænker umiddelbart, at det må være rimelig sødt. Jeg fandt så en opskrift med bourbon og chokolade, som jeg tænkte modarbejdede sødmen ret godt. 
Jeg er dog lidt skeptisk overfor bunden. Dejen var meget blød og – som det også kan ses på billederne – gled ned fra kanten. I en traditionel amerikansk tærte ville bunden kun indeholde mel, usaltet smør, lidt salt og vand. Den er bedre til at blive på sin plads. 
Vi havde ikke lige noget bourbon i huset, men vi havde noget Irish whiskey, så det blev det, der kom i. Hvis man vil være mere autentisk bør man jo nok købe en bourbon.

Kagen smager af whiskey, så hvis man ikke ønsker dette, kan de to spiseskefulde.

8-10 personer

Ingredienser

Dej

 • 275 g hvedemel
 • 25 g flormelis
 • 1/2 tsk salt
 • 150 g koldt smør
 • 1 æg
 • 3-4 spsk vand

Fyld

 • 85 g mørk chokolade (50-60 %)
 • 85 g smør
 • 75 g lys muscovadosukker
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 spsk kakaopulver
 • 1 tsk salt
 • 225 g ahornsirup
 • 2 spsk bourbon/whiskey (kan udelades)
 • 4 æg
 • 200 g pecannødder
 • Creme fraiche eller flødeskum

Fremgangsmåde

I en foodprocessor kommer du mel, flormelis og salt. Skær det kolde smør ud i mindre stykker og kom det op i foodprocessoren. Puls indtil smørret let ind i melet. Tilsæt ægget og kør rundt. Tilsæt vand indtil dejen netop lige samler sig (jeg tilsatte 3 spsk).

Kom dejen i en plastikpose og læg den i køleskabet i ca. 30 min.

Rul dejen ud så den passer til en ca. 22 cm tærteform. Smør tærteformen og læg den udrullede dej over den. Dejen, der hænger ud over siderne af tærteformen, kan du bukke ind under (dog max. 2 cm), så du kan lave den klassiske bølgede tærtekant.

Fyld

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smelt chokolade og smør sammen over vandbad og lad det køle helt af (sæt det evt. i køleskabet, hvis du vil speede processen lidt op, men kun i et par minutter. Det skal ikke stivne).

Kom sukker, vaniljepulver, kakaopulver, salt, sirup og bourbon i en stor skål. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt efter hvert æg. Hæld fyldet over den forberedte tærtedej.

Hak halvdelen af dine pecannødder meget groft og fordel dem over fyldet. Sidste halvdel af nødderne lægger du i et mønster over tærten (eller du hakker alle dine nødder groft og kommer dem i på én gang).

Bag kagen i 35-45 min., eller indtil at midten føles nogenlunde fast. Lad kagen køle helt af og server den med enten creme fraiche eller flødeskum.

Følg med på de sociale medier: