Hvis jeg selv skal sige det, så er dette bare den bedste jordbæris. Den er ikke fed i smagen, men smager dejligt af jordbær. Jordbærsmagen er fremhævet både af salt og peber, hvilket virker mystisk, men det gør bare noget helt fantastisk. Jeg serverede isen med et stykke lækker brownie og friske jordbær.

Husk at fryse din beholder til din ismaskine efter maskinens anvisninger. Min skal fryses 24 timer før den er klar til brug, men det kan være forskelligt fra mærke til mærke.

Har du ingen ismaskine? Intet problem. Du kan sagtens lave is uden ismaskine. Det kræver blot, at du rører i isen ca. hver halve time efter den er blevet sat i fryseren:
Piske fløden til skum og vend den afkølede ægge-mælkecreme i flødeskummet. Sæt den i fryseren og rør ca. hver halve time indtil isen er blevet til en softice, derfra kan den passe sig selv i fryseren.

Opskriften giver ca. 900 ml is.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl sødmælk
  • 4 æggeblommer, stuetemperatur
  • 170 g sukker
  • 2 1/4 dl piskefløde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 175 g jordbær (jeg brugte frosne, men friske kan også bruges)
  • 1 spsk sukker
  • 3 hele peberkorn

Fremgangsmåde

Varm sødmælken forsigtigt op i en gryde til det simrer svagt.

Imens piskes æggeblommer og sukker til det er lyst og sejt. I en tynd stråle hældes mælken i æggesnapsen, mens der piskes hele tiden.

Hæld det hele tilbage i gryden sammen med fløden, saltet og vaniljepastaen. Varm det forsigtigt op til det tykner lidt (det skal blot blive siddende på bagsiden af en træske i et tyndt lag). Det må IKKE koge. Det tager ca. 6-8 minutter.

Tag iscremen af varmen og hæld cremen igennem en sigte ned i en beholder og sæt den på køl i 12 timer eller natten over.

Lav også jordbærerne: Kom jordbær og sukker i en kasserolle. (Hvis frosne:) Under låg varmes jordbær og sukker på til bærerne er tøede. Det hele stavblendes og de 3 peberkorn tilsættes. Stadig under låg simrer det nogle minutter. Hæld jordbærsaucen igennem en sigte for at få peberkorn og jordbærfrø sigtet fra og sæt så saucen i køleskabet. Lad den blive helt kold.

Tag den kolde iscreme og jordbærsaucen ud af køleskabet og vend dem sammen. Hæld det på din ismaskine og kør isen efter maskinens anvisninger. Min tager ca. 30-35 min. så er det blevet til en fin softice. Kom isen i en beholder og sæt den i fryseren et par timer.

Ved servering tages isen ud af fryseren ca. 10 min. før den skal spises.