En svampet kage med dejlige æblestykker og kanel. En dejlig efterårskage. Kagen kan spises som den er eller med en klat creme fraiche.

Æblesæsonen er i gang og jeg har lagt en plan for hvad der skal afprøves i dette efterår. Første skud på stammen er denne bagte æblekage, som er en sandkagedej tilsat æblestykker og -skiver. Der er tilsat creme fraiche i dejen, som sikrer en kage, der holder sig lækker og svampet i flere dage.

Er du til sandkager, så kan du også prøve en dejlig marmorkage.

Dejen kan godt skille, hvis dit smør og dine æg ikke har samme temperatur, men fortvivl ikke. Kagen skal nok lykkes alligevel.

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 200 g rørsukker
  • 2 æg, stuetempererede
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 knsp salt
  • 1 dl creme fraiche eller yoghurt natural
  • 1 dl mælk
  • 5 æbler, skrællede

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Spænd et stykke bagepapir over bunden af en 20 cm springform.

Pisk smør og sukker sammen til det lysner.

Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg til dejen er lys og let.

I en anden skål sigtes mel, bagepulver, vaniljepulver, kanel og salt sammen. Dette vendes skiftevis i dejen med creme fraiche og mælk (tørt-vådt-tørt-vådt-tørt).

Skræl æblerne og fjern kernehus. Skær halvdelen af æblerne i tern og den anden halvdel i skiver.
Vend æbleternene i dejen og kom den i springformen. Pynt med æbleskiver i et cirkelmønster.

Bag kagen i 1 time, eller til en kødnål kommer ud uden dej.

Lad kagen køle af i formen.