Pistaciemazarinen kan godt bages et par dage før den skal bruges og blot dækkes til.
Vaniljecremen skal helst laves på selve dagen. Den skal bruge lidt tid til at køle helt ned i køleskabet, før den vendes sammen med flødeskummet, så lav den i lidt god tid.

10 stk.

Ingredienser

Pistaciemazarin
  • 75 g usaltede pistacienødder (evt. helt grønne konditor pistacienødder)
  • 150 g sukker, evt. bagesukker
  • 150 g marcipan, kold
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 45 g hvedemel
Vaniljecreme
  • 1/2 dl sødmælk
  • Korn af 1/4 vaniljestang
  • 7,5 g sukker
  • 12 g æggeblommer
  • 0,12 dl sødmælk
  • 6 g majsstivelse
  • 1/2 dl piskefløde
Pynt
  • Chokoladeoblater a mørk chokolade (70 %)
  • Chokoladestjerner eller -oblater a mørk chokolade (70 %) med guldstøv
  • Friske hindbær, vaskede og tørrede

Fremgangsmåde

Pistaciemazarin:
Lav først en pistaciepasta af pistacienødderne: kom dem i en minihakker og blend til de bliver til en blød masse. Det tager lidt tid (OBS: pas på din minihakker ikke overopheder).

Forvarm ovnen til 175 grader og spænd bagepapir over bunden af en 22 cm springform.

Kom sukkeret i en skål og riv marcipanen på et groft rivejern ned i sukkeret. Vend det forsigtigt rundt undervejs, så marcipanen ikke bare bliver til en stor revet masse i skålen. Tilsæt smør og pistaciemasse og pisk det godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk efter hvert æg. Vend til slut melet i. Hæld dejen i springformen og fordel den i et jævnt lag.

Bag kagen i ca. 40 min.

Skær rundt langs kanten med en lille kniv og tag kagen ud af springformen og lad den køle af på en rist, gerne stadig med bagepapiret på bunden, så den ikke klistrer til risten.

Vaniljecreme:
Sæt 1/2 dl sødmælk over middel varme og lad det varme op til lige under kogepunktet.

Vaniljekorn og sukker blandes, så kornene løsner sig. Kom det i en lille skål sammen med æggeblommer, 0,12 dl sødmælk og majsstivelse og pisk det sammen med et piskeris. Hæld den varme sødmælk heri i en tynd stråle, mens du fortsætter med at piske. Hæld det tilbage i gryden og lad det koge op, mens du pisker hele tiden.
Når cremen er tyknet og har kogt i ca. 1 minut, tages den af varmen og hældes i en lille beholder. Dæk cremen med husholdningsfilm direkte på overfladen og sæt den i køleskabet til den er blevet helt kold.

Pisk 1/2 dl piskefløde til en let skum. Pisk den kolde kagecreme helt fri for klumper (bare bliv ved). Rør lidt af flødeskummet i cremen og vend så resten af flødeskummet i. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med en stor takket tyl.

Samling af petit four:
Udstik kagerne med en ca. 4 cm rund udstikker. Arranger dem på dit fad.

Sprøjt en dut af kagecreme på hver kage. Læg en chokoladeoblat ovenpå hver kage og sprøjt en lidt mindre dut ovenpå.

Pynt med et friskt hindbær og en chokoladestjerne/oblat med guldglimmer.

Følg med på de sociale medier: