Jeg har altid gerne ville kunne lide ingefær, men det er simpelthen for parfumeret til mig. Min forlovede er dog vældig glad for det, og specielt ginger cookies, så jeg tænkte, at nu skulle det være – og så krydsede jeg fingre for, at jeg også ville kunne lide dem.

De smager rigtig godt! De smager af jul og er dejligt krydrede. Desuden er de meget smukke med det glinsende sukker på. Det er en rigtig jule- eller vintersmåkage.

ca. 100 stk

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1/2 tsk kværnet sort peber
  • 2 tsk natron
  • 1 nip salt
  • 175 g muscovadosukker eller brun farin
  • 200 g blødt smør
  • 1 lille æg
  • 1 dl lys sirup
  • 1,5 dl sukker

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, bagepulver, ingefær, kanel, allehånde, peber, natron og salt.

Rør muscovadosukker og smør blødt med en elpisker. Tilsæt æg og sirup og pisk kort til det netop er sammenblandet. Rør melblandingen i. Sæt så dejen i køleskabet i 20-30 minutter.

Beklæd nogle bageplader med bagepapir og forvarm ovnen til 200 grader.

Tril små kugler med en diameter, som en 2 krone. Sæt dem på bagepladen med god afstand. Fyld hele bagepladen, før du så tager hver enkelt kugle og triller dem i sukker. Sæt dem tilbage på bagepladen og bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter (placeret lidt over midten).

Lad kagerne køle 1 minut på pladen før du flytter dem til en rist, hvor de køler helt af.

Opbevar dem i en kagedåse i op til 1 uge.