En dejlig svampet marmorkage med et hint af citron.

8-10 skiver

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • 1 dl creme fraiche eller yoghurt natural
  • 1 dl mælk

Desuden

  • Til den mørke dej:
    • 2 spsk kakaopulver
    • 2 spsk mælk
  • Til den lyse dej:
    • Skal fra 1/2 mindre øko citron

Fremgangsmåde

Forvam ovnen til 175 grader. For en ca. 1,5 L brødform med bagepapir (henover siderne, så du let kan løfte kagen op). Smør enderne af formen.

Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer.

Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg til dejen er lys og let.

I en anden skål sigtes mel, bagepulver, vaniljepulver og salt sammen. Dette vendes skiftevis i dejen med creme fraiche og mælk: tørt – vådt – tørt – vådt – tørt.

1/3 af dejen kommes i en anden skål og vendes med sigtet kakaopulver og mælk.

I den resterende 2/3 af dejen kommes frisk revet citronskal og vendes rundt.

Hæld halvdelen af den lyse dej i formen og fordel den over bunden. Kom al den mørke dej ovenpå og slut af med resten af den lyse dej. Med skaftet af en ske laves loops i dejen, så de to deje blander sig let.

Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Tjek midten med en kødnål. Der må gerne være fugtige kagekrummer på.

Lad kagen køle lidt af i formen før den tages ud og køler helt af på en rist.