En klassiker fra bageren, nu som hjemmebag. Nu med ægte smag af kanel. Og er du en rigtig kanelfan, så kan du også prøve mine kanelsnegle eller kanelgifler.

Opskriften giver to stænger. Skal du kun bruge den ene så kan du fryse den anden ned før efterhævningen.

2 stænger – ca. 10 personer

Ingredienser

Dej:
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 75 g blødt smør
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk groft salt
  • 480 g hvedemel
Remonce:
  • 100 g blødt smør
  • 25 g brun farin
  • 75 g sukker
  • 30 g marcipan, revet
  • 2 spsk stødt kanel
  • Sammenpisket æg til pensling
Pynt:
  • Glasur af flormelis og vand

Fremgangsmåde

Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld den over gæren og tilsæt sukkeret. Opløs gæren og tilsæt så resten af ingredienserne. Ælt dejen godt til den er blank og smidig. Lad den hæve i 1 time under et fugtigt klæde.

Imens dejen hæver røres remoncen sammen.

Slå dejen ned og den den i to. Rul nu hver del ud i en 30×60 cm rektangel (3-4 mm) og smør remoncen på. Rul dejen sammen på den lange led, som hvis du skulle lave kanelsnegle. Så er det tid til at klippe rullen: Vinkl saksen lidt så du ikke klipper lodret ned i rullen, men mere i en ca. 45 graders vinkel. Klip ikke helt igennem rullen. Efter hvert klip hjælper du det nyklippede stykke lidt ud til skiftevis den ene eller den anden side.

Læg begge stænger i en 25×35 cm bageform med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 min.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensl stængerne med sammenpisket æg og bag dem i 13-15 min. Lad dem køle let af i formen og læg dem så på en rist.

Når stængerne er kølet af blandes glasuren og kommes i en sprøjtepose eller et kornet og sprøjtes over stængerne.