De bedste kanelsnegle i verden! – så er det sagt. Behøver jeg sige mere? Bag løs! De er dejligt bløde med en tynd sprød skorpe – mums!

Kender du nogen, der er vilde med kanelsnegle? Prøv også mine kanelgifler.

Ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 75 g blødt smør
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk groft salt
  • 480 g hvedemel
Remonce
  • 150 g blødt smør
  • 85 g sukker
  • 2 spsk kanel
Pensling
  • Sammenpisket æg
Glasur
  • Flormelis
  • Vand

Fremgangsmåde

Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld det over gæren og sukkeret i en stor skål. Tilsæt æg, blødt smør, kardemomme, salt og hvedemel. Ælt dejen glat og smidig. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i 1 time.

Rør ingredienserne til remoncen sammen. Forbered to bageplader med bagepapir.

Slå dejen ned og ælt den let inden den deles i to dele. Rul hver del ud til en aflang rektangel på ca. 25 × 40 cm – sørg for at dejen hele tiden kan slippe bordet – og fordel remoncen på hver rektangel.
Rul hver plade sammen på den lange led til en roulade. Hver roulade skæres i 15 stykker.
Idet du sætter sneglene på bagepladen, bøjer du enden af hver snegl ind under sneglen og sætter den på den løse ende, så den ikke går op under bagningen. Dæk sneglene med et fugtigt klæde og lad sneglene efterhæve i 30 min.

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pensl sneglene med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Lad sneglene afkøle helt på en rist.

Før servering pyntes de med lidt glasur.