Så blev man sørme 30! Jaja, ny epoke indledes! Men det skal jo fejres. Kollegaerne fik gulerodskage med flødeostecreme og familien kom til eftermiddagshygge med lagkage lagt sammen med chokolade-orangemousse og brombærmousse. Den smagte bare rigtig dejligt! Jeg var spændt på kombinationen af choko-orange og brombær, men det fungerede. Jeg synes normalt, at chokolademousse kan blive lidt vammelt, så både appelsin og brombærerne letter den meget.

Det, man skal passe på med mousser, er fløden. Den skal kun piskes til meget let skum, så den kan holde til at blive vendt rundt med de andre ingredienser. Er den pisket for meget til at starte med vil den skille og det er bare så ærgerligt!

Jeg har faktisk brugt købebunde til lagkagen på billederne, da jeg var lidt presset på tid (skulle lige lave tre bradepander med gulerodskage), men jeg har indsat opskriften på nogle lagkagebunde, som er rigtig gode.

10-12 personer

Ingredienser

Chokolade-orangemousse

 • 100 g chokolade, 70%
 • 4 æggeblommer
 • 40 g sukker
 • 2 1/2 dl piskefløde
 • Skal af 1/2 øko appelsin

Brombærmousse

 • 4 bl. husblas
 • 125 g frosne brombær
 • 2 æggehvider
 • 75 g sukker
 • 2 1/2 dl piskefløde

Pynt

 • 1/4 L piskefløde
 • ca. 25 g mørk chokolade
 • ca. 6 brombær (frosne)

Fremgangsmåde

Chokolade-orangemoussen:
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. I en skål pisk æggeblommer med sukker til det er helt hvidt. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Rør chokoladen i ægge-sukkerblandingen, riv appelsinskallen ned i blanding og rør en skefuld af flødeskummet i. Forsigtigt vendes resten af flødeskummet i. Pas på ikke at røre for meget, da fløden vil skille, hvis den røres for meget.

Læg den første lagkagebund i en springform eller kagering på 22 cm. Kør evt. kageplast rundt i kanten. Kom lidt appelsinsaft på bunden. Fyld chokolade-orangemoussen over bunden. Læg den mellemste bund ovenpå. Sæt kagen på køl.

Brombærmousse:
Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 10 min.

Imens varmes brombærerne op i en kasserolle til de er blevet bløde. Kom dem op i en si og pres dem godt og grundigt gennem sien ned i kasserollen (for at slippe for de små kerner) med en ske.

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt sukkeret og pisk godt til massen bliver til en sej og tyk marengs.

Varm brombærsaften op. Vrid vandet ud af husblassen og smelt den i saften. Tag saften af varmen.

Pisk fløden til meget let skum.

Bland nu forsigtigt brombærsaften i flødeskummet (pas på saften ikke er for varm). Tilsæt marengsen og vend rundt til det er netop sammenblandet. Igen, rør ikke for meget, ellers skiller den.

Tag kagen ud af køleskabet og dryp appelsinsaft over bunden. Fordel brombærmoussen over bunden. Stænk den sidste bund med appelsinsaft på undersiden og læg den på moussen. Sæt nu kagen på køl natten over.

Umiddelbart før servering:
Pisk fløden til skum og smør kagen op. Hak chokoladen lidt groft og drys den over kagen. Lige før servering pyntes med lidt brombær (kommes de på for tidligt, kan de farve flødeskummet omkring sig).