Nytåret skal fejres med kransekage. Sådan er det jo bare. Men oven på en lækker middag er det jo ikke lige sikkert at man har den store appetit. Derfor denne opskrift der ikke giver så mange kransekagestænger. Du kan naturligvis bare doble opskriften op, hvis du gerne vil lave mere eller får huset fuld af gæster og ikke er til et kransekagetårn.

Kransekagestængerne kan sagtens holde sig i flere dage, så de kan laves i god tid, hvis de opbevares i en tætsluttende beholder i et køligt lokale, eller i køleskabet.

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 75 g flormelis
  • 20 g æggehvide
  • Pynt:
    • 1/2 æggehvide, ca.
    • 50 g flormelis
    • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Bland flormelis med lidt af æggehviderne til det ligner en paste. Bland det herefter med marcipanen i mindre stykker og tilsæt løbende resten af æggehviderne til der ikke er flere marcipanklumper og æggehviderne er arbejdet ind i marcipanen. Læg massen i en pose og læg den i køleskabet til næste dag.

Ovnen forvarmes til 200 grader.

Del kransekagemassen i små portioner a ca. 45 g hver. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir (evt. to styks så der kommer mindre undervarme). Form dem med let fugtige fingre til stænger, det er bredest i bunden og tyndest øverst. Husk at fugte fingrene engang i mellem, så du ikke klistrer fast til massen.

Bag dem i 8-10 minutter. Afkøl dem helt.

Glasur og pyntning

Temperer din mørke chokolade og dyb bunden af hver kransekagestang i chokoladen. Lad dem tørre.

Sigt flormelis i en skål og bland en lille smule æggehvide ad gangen. Pisk med en elpisker. Glasuren skal være ret tyk og ikke flyde sammen. Kom den i et kornet eller en lille sprøjtepose, klip spidsen af og sprøjt så de helt afkølede kransekagestænger.

Opbevar kransekagen i en tætsluttende beholder, men ikke i lag.

Følg med på de sociale medier: