Nytåret skal fejres med kransekage. Sådan er det jo bare. Men oven på en lækker middag er det jo ikke lige sikkert, at man har den store appetit. Derfor giver denne opskrift ikke giver så mange kransekagestykker. Du kan både halvere opskriften og doble opskriften op afhængig af hvor meget kransekage, du skal bruge. Hvis du får mange gæster, kan du også overveje et kransekagetårn eller hvis du er til mindre stykker kransekage, så har jeg også en opskrift på kransekagekonfekt.

Kransekagestængerne kan sagtens holde sig i flere dage, så de kan laves i god tid, hvis de opbevares i en tætsluttende beholder i et køligt lokale, eller i køleskabet.

8 stykker/8-12 personer

Ingredienser

Kransekagemasse
  • 250 g marcipan
  • 75 g flormelis
  • 20 g æggehvide
Chokoladebund
  • 100 g mørk chokolade
Glasur
  • 18 g æggehvide, ca.
  • 75 g flormelis

Fremgangsmåde

Bland flormelis med lidt af æggehviderne til det ligner en paste. Bland det herefter med marcipanen i mindre stykker og tilsæt løbende resten af æggehviderne til der ikke er flere marcipanklumper og æggehviderne er arbejdet ind i marcipanen. Læg massen i en pose og læg den i køleskabet til næste dag.

Ovnen forvarmes til 200 grader.

Del kransekagemassen i små portioner a ca. 40 g hver. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir (evt. to styks så der kommer mindre undervarme). Form dem med let fugtige fingre til stænger, det er bredest i bunden og tyndest øverst. Husk at fugte fingrene engang i mellem, så du ikke klistrer fast til massen.

Bag dem i 8-10 minutter. Afkøl dem helt.

Glasur og pyntning

Temperer din mørke chokolade og dyb bunden af hver kransekagestang i chokoladen. Lad dem tørre.

Sigt flormelis i en skål og bland en lille smule æggehvide ad gangen. Rør enten rundt med en ske til glasuren er tyk, men stadig løber lidt sammen efter ca. 10 sekunder. Det kan godt være at du skal justere lidt med enten en dråbe æggehvide mere eller flormelis. Kom glasuren i et kornet, klip spidsen af og sprøjt så et fint mønster på de helt afkølede kransekagestykker.

Opbevar kransekagen i en tætsluttende beholder, men ikke i lag.