Red Velvet Cake er en ret hypet kage. Den er afsindigt populær i Amerika – nok pga. cream cheese frostingen, som der er en del af i denne kage. Der er kakao i, men det er ikke chokoladebunde, så man skal ikke forvente en chokoladebundslagkage. Bundene er meget lette og lækre svampede.

Ja, egentlig burde jeg jo ikke kalde det for en red velvet kage eftersom den ikke bliver specielt rød, når jeg ikke kommer farvestof i. Men så alligevel; oprindeligt var der vist slet ikke farve i. Den rødlige nuance kom fra en reaktion mellem eddiken og kakaopulveret. Det er stadig til stede i opskriften her. Hvis du gerne vil have en rød kage, kan du tilsætte 1 spsk rød pastafarve (hvis du bruger flydende farve, skal du nok bruge dobbelt så meget).

Opskriften er fra Gretchen’s Bakery og det samme gælder for opskriften på cream cheese frosting, dog har jeg ændret lidt i fremgangsmåden på frostingen for at undgå at stå med cream cheese suppe i stedet for frosting. Der er åbenbart forskel på konsistensen af flødeost i Europa og USA. Sørg for at dit smør er blødt! Det skal have samme konsistens som flødeosten.

Opskriften giver to kager af 20 cm størrelse. Der er frosting nok til fyld mellem bundene og topping, men ikke en til opsmøring af kagen.

12 personer

Ingredienser

 • 325 g mel
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk salt
 • 2 spsk kakaopulver
 • 2,3 dl kærnemælk
 • 300 g sukker
 • 2 æg
 • 1,75 dl olie
 • 1 tsk klar eddike
 • 1 tsk vaniljeekstrakt

Cream cheese frosting

 • 508 g neutral flødeost
 • 84 g blødt smør
 • 180 g flormelis, sigtet
 • 1,5 tsk vaniljeekstrakt

Pynt

 • Chokoladespåner

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Beklæd to 20 cm springformebunde med bagepapir og smør siderne.

I en stor skål sigtes mel, natron, salt og kakaopulver sammen.

I en mindre skål blandes kærnemælk, sukker, æg, olie, eddike og vaniljeekstrakt. Hæld det våde op i det tørre og pisk det godt sammen.

Fordel dejen ligeligt i de to springforme. Bag kagerne i 30-40 minutter eller til de springer tilbage ved et lille tryk på toppen.

Lad kagerne køle helt af på en rist.

Cream cheese frosting:
Kør det bløde smør på røremaskinen. Hæld det sigtede flormelis i og vaniljeekstrakten. Rør det stille og roligt, så der ikke står en flormelissky op. Skru gradvist tempoet op og rør til det er blandet sammen. Tilsæt tilsidst den kolde flødeost og rør på lav hastighed til det er blevet inkorporeret helt.

Skær de to kager i to bunde hver. Du skal måske lige trimme toppen af kagerne, hvis de har løftet sig på midten under bagningen, så de bliver helt plane. Læg kagen sammen på dit serveringsfad. Afslut med frosting på toppen og pynt evt. med chokoladespåner.